Григор Димитров дари респиратори на болницата в Хасково



Григор Димитров дари респиратори на болницата в Хасково
Свързани новини
Свързани играчи
Тагове
27-03-2020 00:00 | Tennis24.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров дари респиратори на болницата в родния си град Хасково. Това разкри самият той в онлайн интервю в „Шоуто на Николаос Цитаридис“ по bTV. Димитров сподели, че в момента е в Калифорния, където е останал след надпреварата в Индиън Уелс, която беше първата отменена от календара на АТП.

„Добре съм, в Калифорния съм в момента. В пустинята сме откакто разбрахме, че няма да се играе тенис доста дълго време. Реших да не се прибирам в Европа и мисля, че това е правилният избор в момента.

Положението в Калифорния е наистина доста по-лежерно, не се усеща както в Европа или в Ню Йорк. Гледаме да се пазим, важна е хигиената, имам чувството, че само си мия ръцете.

Направих дарение на хасковската болница, надявам се скоро апаратите да пристигнат. Надявам се възможно най-бързо всичко това да премине.

В такива ситуации забелязвам какво означава тенисът за мен. Може би с всички е така, но единственото, което ме кара да продължавам е, че ще има турнири. Но по-важното е да съхраним себе си и да сме позитивни. Не е лесно, защото сме свикнали на друг начин на живот. В момента не гледам на себе си като тенисист, много други неща ми минават през главата. Играя на корта почти през ден и поддържам физическа форма, това е важното в момента.

В последните няколко дни си мисля, че искам да се запиша на някой онлайн курс, например бизнес курса на "Харвард". В идните дни ще разуча повече и ще видим дали е добра идея.

Родителите ми са добре. Всеки ден си говорим за различни неща. Такива моменти те карат да погледнеш на нещата по друг начин. Когато се възстанови нормалният живот, със сигурност може да се направят някои неща по-различно.

Презапасил съм се с всякакви храни. Един път на две седмици ходим в супермаркета и си позволявам да пазарувам неща, които принципно не ям всеки ден. От чипсове до плодове и сладоледи и така нататък. В момента можем да се разхождаме, което е много добре, защото на моето място има голяма площ. Играем баскетбол, разхождаме се в планината наблизо, имаме тенис корт, което е голяма привилегия. Гледаме да стоим далече от другите хора и винаги спазваме дистанция.

В момента съм само аз и моят треньор. Ще се прибера в Европа веднага след края на извънредното положение, може би и в България. Искам да се събера с роднините и да прекараме просто време заедно. Може би 2 месеца ще съм в Щатите и гледам само да се прибера и да съм с любимите си хора.

Едно послание към българите. Винаги ми е харесвало „Съединението прави силата“. Трябва да сме сплотени най-вече в такива ситуации. Когато печеля, винаги съм усещал, че печели и България. Имаме голямо сърце и продължаваме напред, нека обичаме хората около нас и да се подкрепяме. Ние сме много силна нация", каза Григор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини