Шефът на Australian Open: Предстоят много промени



24-03-2020 16:40 | Tennis24.bg

Турнирният директор на Australian Open Крейг Тили не си позволи да похвали или критикува решението на колегите му от „Ролан Гарос“ да преместят тазгодишното издание на турнира в периода 20 септември – 4 октомври. По този начин надпреварата в Париж се припокрива с организирания от Роджър Федерер „Лейвър Къп“, както и с няколко други надпревари, сред които и Sofia Open.

„Не съм в обувките на хората от френската тенис федерация и не мога да коментирам техните решения. Уверен съм, че в крайна сметка всичко ще проработи. От „Лейвър Къп“ нямат намерение да променят датите си. Липсваше комуникация между тях, но аз не съм в обувките им“, коментира силният човек на първия за сезона турнир от Големия шлем.

„Сега живеем в различен свят. Трябва да сме в състояние да си помагаме и да се подкрепяме. Уверени ни сме, че ще се справим. В календарите на АТР и WTA със сигурност ще настъпят много промени“.

Към момента турнири на ниво АТР и WTA няма да се провеждат до 7-ми юни. Няма обаче никаква гаранция, че срокът няма да бъде удължен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини