Ник Кириос напусна корта контузен и със скандал



26-02-2020 11:17 | Станко Димов

Шампионът от миналата година Ник Кириос отпадна на старта на турнира на твърди кортове в Акапулко. Австралиецът отстъпи с 3:6 гейма в първия сет срещу Юго Юмбер (Франция) и реши да се откаже, след като не се чувстваше физически готов да продължи двубоя.

Решението на Кириос обаче никак не се хареса на публиката, която започна да го освирква, докато той си приготвя сака да напусне корта.

На пресконференция по-късно Никиос отговори подобаващо: „Изобщо не ми пука за тяхната реакция. Дойдох в Акапулко не напълно възстановен. Въпреки това се опитах да играя. Излязох на корта с нагласата да покажа най-доброто от себе си. Контузията обаче се обади отново и нямаше как да продължа“.

Става въпрос за контузия в китката, заради която Кириос отказа участие на турнирите в Ню Йорк и Делрей Бийч в последните две седмици.

Заради болката в китката Кириос не беше в състояние да изпълнява бекхенд по нормален начин, като във всеки удобен момент се опитваше да вземе топката на форхенд. Логично, след един сет и 31 минути агония на корта, австралиецът сложи край на мъките и се отказа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини