Чист успех за Григор Димитров на старта в Акапулко



26-02-2020 01:24 | Станко Димов

Григор Димитров започна с чиста победа участието си на турнира на твърди кортове в Акапулко, който е от категория АТП 500. Най-добрият български тенисист се наложи с 6:3, 6:3 над Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина) в двубой, който продължи малко повече от час.

Това беше пети дуел между двамата, а българинът продължава да има перфектен баланс срещу този опонент – 5:0 победи. Във втория кръг Димитров ще играе срещу левичаря от Франция Адриан Манарино. С успеха днес Григор спази традицията да не губи на старта в Акапулко, където е шампион от 2014 г.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Първият сет се разви изцяло по вкуса на българина. След като си размениха по един гейм на старта, Димитров влезе в блестяща серия от 12 последователно спечелени точки, която му осигури преднина 4:1 гейма. До края на частта бившият №3 в света не допусна колебания при свой сервис и след 34 минути игра поведе в резултата с 6:3.

В началото на втората част Джумхур вдигна нивото и за първи път стигна до точки за пробив още в първия гейм на Димитров, но българинът не се пречупи. Напротив, в петия гейм Григор се възползва от няколко грешки на опонента си и реализира пробив за преднина 3:2.

В ответния гейм обаче българинът „върна жеста“ и след няколко грешки позволи на Джумхур да го пробие за първи път в срещата и да изравни резултата. Серията от пробиви продължи и след трети такъв Димитров отново излезе напред в резултата – 4:3. Този път нови колебания нямаше и до края на срещата българинът успя да наложи волята си и да си подпечата участието във втория кръг в Акапулко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини