Джокович срещу ветеран от Тунис на старта в Дубай (жребий)



22-02-2020 12:35 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович ще се завърне на корта за първи път след триумфа си на Australian Open срещу ветерана от Тунис Малек Джазири.


Това ще се случи в първи кръг на турнира от сериите ATP 500 в Дубай, който започва в понеделник. Джокович ще търси пета титла от този турнир в кариерата си, като за последно триумфира през 2013-та. 


Джазири е на 36 години и получава уайлдкард от организаторите, тъй като в момента се намира под №259 в света. Той е достигал до №42 в света и има един сблъсък с Джокович - именно в Дубай пред 2016-та година, когато Ноле стига до бърз успех. 


Сърбинът е водач на схемата, а при победа го очаква победителят от мача между Филип Колшрайбер и Мохамед Сафуат. 


Шампионът от миналата година Роджър Федерер този сезон няма да защитава трофея си, тъй като пропуска всички турнири до сезона на трева заради операция. 


Поставен под №2 в схемата в Дубай е Стефанос Циципас, който ще има тежък съперник на старта в лицето на Пабло Кареньо Буста от Испания. 


При успех гръцкият тенисист ще играе срещу Хуберт Хуркач от Полша или Александър Бублик от Казахстан. Бублик е съперник на Циципас в съботния полуфинал в Марсилия. 


Участие в Дубай ще вземат още играчи като Гаел Монфис, койо е в половината на Джокович, заедно с Беноа Пер, Карен Хачанов и други. При Циципас са Андрей Рубльов, Фабио Фонини, Роберто Баутиста Агут и други. 


ПЪЛЕН ЖРЕБИЙ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини