Циципас на две крачки от защита на титлата в Марсилия



21-02-2020 22:46 | Николай Драганов

Шампионът Стефанос Циципас се класира за полуфиналите в тазгодишното издание на турнира в Марсилия. Гръцкият тенисист се наложи със 7:5, 6:3 над Вашек Поспишил за 87 минути и е на две крачки от защита на своята титлата.


Първата от тях е полуфиналният му сблъсък с Александър Бублик. Състезаващият се за Казахстан руски тенисист надигра в три сета Денис Шаповалов - 7:5, 4:6, 6:3. Това ще бъде първа среща между Циципас и Бублик.


"Не беше лесно. Знаех, че ще трябва да се боря и да бъда динамичен. Той играе много агресивен вид тенис, така че всяка точка трябваше да бъде третирана уважително. Играх с много страст и търпение, с боен дух. Когато правя нещата както трябва, добрите неща се случват", коментира Циципас след успеха си над Поспишил.


Бублик ще играе на трети ATP полуфинал в кариерата си, а победата над Шаповалов е една от най-големите за него след тази над 13-тия в света Роберто Баутиста Агут през 2016-та година в Москва. 


През миналата година Циципас спечели титлата след победа на финала над друг представител на Казахстан - Михаил Кукушкин. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини