Федерер: Милман заслужаваше да спечели



24-01-2020 16:10 | Tennis24.bg

Роджър Федерер се класира за осминафиналите на Australian Open след епична победа в 5 сета над Джон Милман. Двубоят на централния корт продължи повече от 4 часа, а в решаващия тайбрек Маестрото осъществи впечатляващ обрат от 4:8 до 10:8 точки. След последната точка Федерер трудно сдържаше емоциите си.

„Господи, какъв мач само беше това! Джон (Милман) игра невероятно и заслужаваше да спечели. Честно казано не знам как успях да направя този обрат. Не знам какво ще обяснявам след малко на пресконференцията“, бяха първите думи на Федерер в интервюто на корта.

„Той (Милман) правеше всичко по правилния начин. Беше избрал стратегия и я следваше плътно. Още от първата точка в мача ми стана ясно, че днес няма да бъде лесно. Опитът със сигурност ми помогна, но днес имах и късмет. В един момент си мислех, че няма да мога да обърна резултата (в тайбрека). Поздравления за Джон за страхотното представяне“.

Федерер коментира и подкрепата на публиката, която днес беше повече за Милман. „Не го приемам лично. Това е нормално, все пак той е австралиец. Публиката беше страхотна“.

На осминафиналите Федерер ще играе срещу Мартон Фучович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини