Ван удари тежко Серина Уилямс



24-01-2020 09:18 | Николай Драганов

Първата ракета на Китай Киан Ван поднесе една от най-големите изненади до този момент на Australian Open, надигравайки в двубой от трети кръг една от фаворитките за трофея Серина Уилямс.


Поставената под №27 в схемата китайка се наложи с 6:4, 6:7(2), 7:5 след 2 часа и 41 минути игра на "Род Лейвър Арена" в Мелбърн.


По този начин Ван взе реванш от Уилямс за кошмарната си загуба преди месеци на US Open, когато американката и даде само един гейм и я победи за 44 минути.


Серина Уилямс пък ще почака още за своята 24-та титла от Големия шлем, която би означавала изравнява на вечния рекорд на Маргарет Корт. За последно американката вдигна трофей от Шлема именно в Мелбърн през 2017-та година.


След онзи трофей тя се оттегли, за да роди първото си дете, а след завръщането си направи 7 неуспешни опита за 24-та титла, като игра финал в четири случая, но така и не успява да стигне до нов триумф.


"Много съм щастлива. Винаги съм вярвала, че мога да направя това някой ден. Просто не знах кой ден. Ето, че се случи днес. Радвам се, че това се случи, защото работих здраво в паузата и сега работата ми се отплаща", коментира Ван. 


Китайката реализира само 2 срещу 8 аса за Уилямс, но също така и направи 1 срещу 4 двойни грешки. Тя вкарваше по-често първия си сервис - 63% срещу 56% за Уилямс и спечели 69% от точките при него и 60% от тези при втори сервис срещу 70% и 50% съответно за американката.


Очаквано Уилямс имаше надмощие при уинърите - 43 срещу 25 в нейна полза, но същевременно Ван допусна само 20 непредизвикани грешки, докато в полето на Уилямс те бяха 56. Общо китайката спечели 10 точки повече - 121 срещу 111. 


"Бях оптимист, че мога да спечеля", коментира относно спечелването на втория сет. "Казах си, окей, сега нека завършим това. Честно казано, не мислех, че ще загубя този мач. Но направих много грешки. Прекалено много грешки за професионалист", призна от своя страна Уилямс.


В четвърти кръг Киан Ван ще се изправи срещу Онс Жабур, която сложи край на кариерата на Каролина Вожняцки, като я отстрани след 7:5, 3:6, 7:5. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини