Кириос продължава по план, имитира иронично Надал (видео)



23-01-2020 13:19 | Станко Димов

Ник Кириос се класира за третия кръг на Australian Open. Голямата надежда на домакините се справи с ветерана от Франция Жил Симон в 4 сета – 6:2, 6:4, 4:6, 7:5 и вече очаква следващия си съперник, който ще стане известен от двубоя между Карен Хачанов и Микаел Имер.

Кириос започна ударно срещата и в първите два сета контролираше изцяло събитията на корта. В третата част отново австралиецът рано поведе с пробив и имаше отлични предпоставки да се поздрави с чиста победа. При 4:2 в негова полза, в играта на Кириос настъпи неочакван спад, от който опитният Симон се възползва. Французинът влезе в серия и изоставай с 2:4 успя да вземе сета – 6:4.

В четвъртата част играта се движеше гейм за гейм, преди Кириос да направи решаващ пробив за 6:5. Сервирайки за мача австралиецът наниза 3 аса, включително и от втори сервис при мачбол. Общо Кириос наниза 28 аса.

„Бях в много трудна ситуация в края на третия и началото на четвъртия сет. Изгубих концентрация и той (Симон) се разигра. Радвам се, че успях да приключа срещата в четири сета и да избегна пети. Публиката ми помогна много. Страхотно е да играя на този корт, ако зависи от мен всичките ми срещи ще бъдат тук. Усещам предимството да играеш у дома“, коментира Кириос след срещата.

Любопитен момент се случи в края на втория сет, когато съдията на стола даде предупреждение на Кириос за просрочване на времето за изпълнение на начален удар. Австралиецът реагира иронично показвайки някои от типичните ритуали, които прави преди сервис Рафаел Надал, с което разсмя дори съдията на стола.

Любопитен е фактът, че Кириос и Надал са в една част на схемата и могат да се срещнат още на осминафиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини