Силна жена: Скиавоне спечели битката с рака



14-12-2019 10:39 | Станко Димов

Франческа Скиавоне спечели „най-тежката“ битка в живота си до момента – тази с рака. Бившата шампионка от „Ролан Гарос“ публикува емоционално видео в социалните мрежи, в което сподели подробности за коварното заболяване, с което е била диагностицирана през лятото.

„Ще ви кажа какво се случи през последните седем месеца от моя живот: диагностицираха ме със злокачествен тумор. Това беше най-трудната битка, с която съм се сблъсквала през живота си“, сподели 39-годишната италианка, носителка на 8 WTA титли в кариерата си.

„Но най-хубавото е, че успях да спечеля тази битка. И когато ми казаха новината преди няколко дни, избухнах в щастие и все още съм щастлива. Готова съм със сърце и душа да започна нови проекти, за които съм мислела, но никога не съм осъществявала. Ще се видим скоро. Наистина съм много щастлива от човека, който съм днес“.

През 2010-а година италианката шокира всички, триумфирайки на „Ролан Гарос“. Тя спечели хиляди привърженици с изключително техничния и разнообразен стил на игра, както и едноръкия бекхенд, който не е присъщ за женския тенис в последните години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини