Григор: Не знам какъв щях да съм, ако не бях тенисист



Григор: Не знам какъв щях да съм, ако не бях тенисист
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-12-2019 10:12 | Николай Драганов

Първата ракета на България Григор Димитров сподели, че никога не си е представял живота си по друг начин и няма идея с какво друго би се занимавал.


"Забавно е, защото приятелите ме питат - какво щеше да правиш, ако не играеше тенис? Никога не съм мислил затова. Винаги съм мислел да бъда тенисист", коментира Димитров, цитиран от TennisWorldUSA.


"Връзката с феновете е много важна, тя е в основата. Аз обичам да се състезавам за хората, винаги опитвам да дам най-доброто от себе си заради онези, които са дошли да ни гледат", добави той. 


Гришо за пореден път коментира и сравнения с Роджър Федерер в началото на кариерата му: "Като дете беше забавно да го чуя, но днес - не особено". 


Запитан относно любовта си към компютрите, той отговори: "Вече нямам време да стоя пред компютъра, но имам други хобита - да карам коли и други неща". Дали гледа други спортове по телевизията? "Обичам много спорта, така че - да. Опитвам да гледам всички спортове, просто да стоя и да гледам, аз съм спортна натура. Може би най-вече баскетбол, но за съжаление нямам много време затова".


Изданието публикува в отделен материал и изявлението на Григор Димитров, включено от официалния на профил на ATP Cup в техните подготвителни рекламни материали преди първото издание на новата надпревара. 

 

"Още от най-ранна детска възраст бях много отдаден. На около 10 или 11 години осъзнах, че съм създаден да се занимавам с тениса. Това беше нещото, което исках да правя. Родителите ми ме отгледаха по прекрасен начин. Те бяха най-голямата ми подкрепа. Не бях претенциозен - просто се нуждаех от тенис корт, за да съм щастлив. Когато пробих в тура, не бях готов психически или физически. След някои големи победи започнах да уважавам повече съперниците, себе си и играта. Като тенисист първо искам да бъда пример за семействата, особено за децата. Те трябва да знаят, че могат да постигнат всичко, независимо откъде идват. Всичко, от което се нуждаеш, е здрава работа и ще достигнеш правилното място", коментира Димитров в клипа. 


ВИДЕО

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини