Зверев: Федерер е един от най-великите хора



08-12-2019 13:46 | Николай Драганов

Голямата звезда на германския тенис Александър Зверев засипа с похвали Роджър Федерер. Саша е част от мениджърската агенция на Федерер и през последните седмици заедно обикалят Южна Америка, провеждайки демонстративни мачове и други събития за популяризиране на тениса в тази част на планетата. 


"Когато един ден Федерер се откаже от тениса, ще изгубим не просто един от най-великите играчи на всички времена, но също така и един от най-великите хора на корта и извън него. Начинът, по който комуникира с феновете и играчите. Той е човек, с когото мога да кажа, че съм голям приятел. В близки отношения сме. Надявам се да не се случи скоро, но когато реши да остави ракетата, всички ще уважат това, защото е направил всичко по силите си за този тениса и е може би най-уважаваното име в света на спорта", коментира Зверев.


Запитан дали си представя собствения си живот без тениса, Зверев отговори: "Не. Още от дете си мечтая да бъда тенисист. Винаги съм обичал да играя тенис. Ако не бях такъв, може би пак щях да бъда свързан с някакъв спорт - вероятно футбол, тъй като това е най-популярния спорт в Германия. Аз също играех, но винаги съм искал да бъда тенисист".


На въпрос кое умение би могъл Федерер да научи от него, германецът отвърна: "Той има 20 титли от Големия шлем, това е постижение от друг свят. Дори аз да спечеля няколко, пак ще бъде най-великият. Аз трябва да уча от него".


Относно съветите към младите играчи, в този случай - в Колумбия, където се намира Зверев по време на интервюто, той заяви: "Съветвам ги просто да се забавляват. На първо място спортът трябва да бъде практикуван, защото го обичаш, а не защото си добър. Като цяло спортът трябва на първо място да ти носи забавление. Ако обичате тениса - това е невероятно. Ако обичате някой друг спорт - футбол, баскетбол или нещо друго - това също е чудесно. Играйте спорта, който обичате, бъдете активни и давайте най-доброто от себе си".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини