Има ли вероятност Гришо да постигне нещо значимо на Аустрелиън Оупън 2020?



21-11-2019 14:25 | Tennis24.bg

От както постигна онзи знаменит успех в края на 2017-та година, печелейки заключителния мастърс турнир за годината, Григор Димитров така и не може да намери своята оптимална спортна форма. Въпреки очакванията той да се опита да покори върха в мъжкия тенис, след рекордното му достигане до номер 3 в световната ранглиста, хасковлията допусна сериозен спад в представянето си, което му коста много точки и сериозен спад в позициите на елитния тенис.

И ако през 2018-та Гришо да не успя да постигне значими резултати, то през втората половина на 2019-та определено видяхме проблясъци от най-доброто, с което разполага на корта българския тенисист. След редица разочароващи мачове и проблеми с контузии, Димитров съумя да реализира грандиозен успех по време на откритото първенство на САЩ от серията голям шлем. Тогава нашенеца за пръв път в своята кариера записа победа над маестрото Роджър Федерер по време на четвъртфиналната фаза на турнира.

След това сериозно постижение Григор продължи с убедителните си изяви, като в крайна сметка успя да завърши сезона в топ 20, което е не малък скок в ранглистата, имайки предвид много слабото начало на годината за него. А след като поредното издание на първия турнир от големия шлем за календарната година Аустрелиън Оупън вече чука на вратата е редно да си зададем въпроса - може ли Гришо да продължи доброто си представяне до момента и по време на предстоящото открито първенство на Австралия?

Макар и частичен, отговор на този въпрос можем да получим след един бърз поглед върху съответните тенис залагания за победител на Аустрелиън Оупън 2020, като коефициента на Григор Димитров за краен успех е 34.00. Това означава, че нашият тенисист е с 10-ти най-добър коефициент за победа в този турнир, като в топ 3 разбира се са титаните на съвременния тенис Новак Джокович с коефициент от 2.62, Рафаел Надал е с 4.00, а шансовете Роджър Федерер да вдигне трофея са оценени на 8.00, което все пак е далеч пред коефициента на Гришо.

Но Григор определено няма причина да бъде прекалено респектиран от своите именити съперници в първия турнир от големия шлем за годината. Той вече доказа, че има място сред най-добрите, а победата му над Федерер наскоро е атестация за възвръщането в добре познатата форма на родения в Хасково тенисист. От друга страна, откритото първенство на Австралия е един от турнирите, на които Димитров по традиция се представя доста добре, като най-доброто постижение на Гришо е полуфинал.

Въпросния първи и за момента единствен полуфинал на българския тенисист бе достигнат от него през 2017-та, когато Григор се изправи срещу Рафа Надал в един наистина титаничен сблъсък наситен с много обрати и драма и продължил над пет часа. Все пак Матадора все своето и победи по един много драматичен начин, като след този свой полуфинал Димитров записа един четвъртфинал и едно класиране на осминафинал в последните две издания на турнира.

В крайна сметка можем да заключим, че страхотната форма, която Гришо показа в заключителните срещи от 2019-та ни дава надежда, че той наистина може да постигне нещо значимо на предстоящото издание на Аустралиън Оупън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини