Надал и Мъри поведоха отборите си към победи в Мадрид



21-11-2019 09:51 | Николай Драганов

Испания и Великобритания със звездите си Рафаел Надал и Анди Мъри в състава постигнаха победи във финалите на новия формат на Купа "Дейвис", който се провежда в испанската столица Мадрид.


Надал и Испания си осигуриха място на четвъртфиналите след втора победа в груповата фаза - срещу действащия шампион Хърватия, който отпадна от надпреварата. 


Рафа и Роберто Баутиста Агут се наложиха на сингъл над Борна Гожо и Никола Мектич, а в мача на двойки Гранойерс и Надал надиграха Додиг и Павич. Надпред от тази група продължава и Русия, която загуби от Испания, но също надви Хърватия.


Успешно завръща в Купа "Дейвис" направи и Анди Мъри, който не беше играл за страната си в този турнир от 2016-та година. Мъри имаше сериозни проблеми, но се върна от изоставане 1:4 точки в тайбрек на третия решаващ сет срещу световния №176 Талон Грикспуур от Холандия. 


В крайна сметка Мъри спечели мача, но Робин Хаасе надви Дан Еванс и изравни за Холандия. Решаваща се оказа победата на двойки на Джейми Мъри и Нийл Скупски над холандската двойка Колхоф/Роже. Великобритания и Казахстан ще определят първенеца в тази група в директен сблъсък, а Холандия отпада след две загуби. 


Класирането си на четвъртфиналите вече осигуриха още Австралия и Канада. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини