Жил Мюлер: Тази година турнирът е по-силен



Жил Мюлер: Тази година турнирът е по-силен
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
07-02-2017 14:37 | Станко Димов

Жил Мюлер записа успешен старт на Sofia Open, след като победи с 2:0 сета квалификанта Матиа Бург, в отделните части 6:3, 6:2.

„Тази година турнирът е по-силен. Играчите от схемата са по-силни. Харесва ми. Все пак, това че се върнах е добър знак”, коментира Мюлер.

Във втори кръг играчът от Люксембург ще срещне победителя от двубоя Марко Тепавац (Сърбия) – Михаил Южни (Русия). По-рано този сезон, Мюлер спечели първата си титла от АТР Уърлд Тур, след като надви Дан Еванс във финала в Сидни.

Попитан дали усеща повече напрежение от пълната зала и повишения интерес на феновете към тениса в София покрай присъствието на Григор Димитров, той отговори: „Не знам. Но ще видим. Засега съм фокусиран само върху следващия мач. Ще е тежко, най-вероятно срещу Михаил Южни.

Никога не е лесно да играеш срещу него. Добър тенисист е. Но вижте, вече няма лесен мач. Дори и днешният, макар че да изглеждаше така. Но той имаше доста точки за пробив, които трябваше да спасявам. Тук всеки противник е опасен.

Мисля, че не трябва да гледаш напред в бъдещето. Ясно е, че съм тук, за да побеждавам. Но всички други 27 тенисисти са дошли за същото. Всеки иска да спечели. Затова е важно да се гледа мач за мач и да се концентрираш само върху следващото препятствие. Защото всички мачове са тежки.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини