17-а поредна победа за Новак Джокович в Дубай (ВИДЕО)



29-02-2012 15:48 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович постигна 17-ата си поредна победа на турнира в Дубай (АТР 500). Сърбинът се класира за четвъртфинал, след като надви със 7:6 (5), 6:3 Серхий Стаховски (Украйна, №74) за час и половина игра. Ноле далеч не показа най-доброто от себе си, но във важните моменти успяваше да се мобилизира и да наложи волята си.

В спор за място на полуфинал в Дубай Джокович ще се изправи срещу своя добър приятел Янко Типсаревич, който по-рано през деня се наложи с 6:7, 6:1, 6:1 над Флавио Ципола (Италия). В тази част на схемата е и Анди Мъри, с когото Джокович може да се срещне единствено на полуфинал.

В първия сет играта беше изключително равностойна. Двамата си приличаха не само по сходните светли екипи, но и по представянето си. Трудно можеше да се разбере кой е световен №1 и кой е 74-ти в ранглистата.

Най-логичният завършек на сета бе тайбрек, в който Джокович се наложи със 7:5 точки. Така сърбинът поведе в резултата след близо час игра.

Малко очаквано световният №1 сдаде инициативата след почивката. Стаховски бе много агресивен и заслужено стигна до точка за пробив, която реализира с бекхенд по диагонала. Малко по-късно пробивът бе затвърден и преднината на украинеца набъбна на 3:1.

В този момент сякаш Джокович осъзна, че няма да спечели толкова лесно двубоя и за миг превключи на друга предвка. Сърбинът изчисти максимално играта си и записа впечатляваща серия от 5 поредни гейма, която му осигури място в следващата фаза.

Джокович води с 3:1 победи срещу Типсаревич до момента. Две от победите на Джокович обаче са след отказ на Типсаревич като в едната той дори не излиза на корта в Белград.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини