Григор Димитров се подсигури с участие на „Чаланджър” през март



28-02-2012 18:59 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров потвърди участие на турнира от „Чаланджър” сериите в Гваделупа. Надпреварата е с награден фонд $100 000 +гостоприемство и започва на 26-ти март. Играе се на твърди кортове.

Трябва да се направи уточнение, че Димитров ще пътува за екзотичната дестинация само при ранно отпадане от супер силния турнир в Маями, Флорида, който започва на 21-ви март. Въпросната надпревара е от категорията „Мастърс 1000”.

Иначе в момента Григор е в Париж, където се подготвя за първия за сезона турнир от „Мастърс 1000” сериите - този в Индиън Уелс. Надпреварата стартира на 8-ми март и носи славата на „5-ия турнир от Големия шлем”.

Освен близо 5-милионния награден фонд, надпреварата в Индиън Уелс се слави и с огромния си централен корт, който разполага с малко повече от 16 000 места.

Григор Димитров започна сезон 2012 противоречиво. В Пърт, Австралия, Гришо изигра няколко паметни срещи за „Хопман къп”, върха на която бе победата над световния №8 Марди Фиш.

След това българинът отпадна във втори кръг на квалификациите в Сидни и във втори кръг на Australian Open.

След битките в Австралия Димитров отлетя за САЩ, където участва в турнирите в зала в Сан Хосе и Мемфис. За жалост обаче и в двата случая българинът отпадна в първи кръг, въпреки че показваше не по-лоша игра от съперниците си (съответно Кевин Андерсън и Доналд Йънг).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини