Джокович: Федерер и Надал не ме притесняват



19-02-2012 12:49 | Станко Димов

Докато Роджър Федерер се бори за първата си титла за годината на кортовете в Ротердам, а Рафаел Надал влиза в саморазправа с френски медии заради намеци за употреба на допинг, Новак Джокович се отдава на пълна почивка. Сърбинът е в родината си, където има статут на президент, дори и нещо повече.

Докато се забавлява по време на почивката си, Ноле отдели време за интервю за испанския всекидневник „Ас”. Той сподели, че приоритет №1 за него през годината ще бъде титлата от „Ролан Гарос” и медал от Олимпийските игри в Лондон, разбира се по възможност златен.

„Изготвих програмата си така, че да бъда в най-добра форма в Париж. След като спечелих Australian Open съм оптимист и за „Ролан Гарос”. Получих значителна доза увереност. Разбирам се отлично с всички в моя щаб. Всяко едно решение е съгласувано. Готов съм дори да пренебрегна родния турнир в Белград, за да бъда в оптимално състояние в Париж”, коментира Джокович.

„Другата ми голяма цел през годината ще бъдат Олимпийските игри. Много ми е любопитно да видя в какво състояние ще бъдат кортовете (бел. ав. Олимпийският тенис турнир ще се играе на кортовете на Уимбълдън, 3 седмици след провеждането на самия турнир Уимбълдън). В каквото и състояние да са обаче аз планирам да се върна в Сърбия с медал”, увери най-добрият тенисист на планетата в момента.

Повече от любопитен бе и коментарът на Джокович относно съперничеството с Роджър Федерер и Рафаел Надал. „Те са двама от най-великите играчи в историята, в това няма спор. Уважавам ги много, но не ме е страх от тях. Убеден съм и вярвам, че мога да победя всеки един.

Защо ли? Научих се да контролирам емоциите си на корта. Освен това подобрих играта си технически. Вече удрям топката по-рано, което ми помага много”, сподели Ноле.

Световният №1 ще се завърне на корта този месец на турнира в Дубай (ATP 500), където има да защитава титла. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини