Федерер оцеля във фантастична битка с Давиденко



18-02-2012 23:03 | Николай Драгиев

Световният номер 3 Роджър Федерер се класира за финал на турнира ATP 500 в Ротердам. Той се наложи над Николай Давиденко след 4:6, 6:3, 6:4 за 2 часа и 15 минути игра в полуфиналите. Двубоят бе от изключително качество и руснакът имаше всички шансове да постигне трета победа от 19 мача с бившия номер 1.

В неделния финал Федерер ще се изправи срещу демонстриращия фантастична форма Хуан Мартин дел Потро (№10). Мачът е насрочен за 15,00 часа българско време. За статистиката - това е 101-и финален двубой за брюнета от Базел.

Самият Давиденко демонстрира прекрасна форма в течение на целия турнир в Ротердам и съвсем закономерно успя да се противопостави на Федерер. Давиденко стартира прекрасно и в първия сет успя да се наложи след 6:4.

Нещо повече - той поведе с 3:1 във втория и сякаш щеше да разочарова публиката в Ротердам, която след толкова години чакане, успя да види отново на своя земя 16-кратния шампион в турнири от Големия шлем.

Не без помощта на Давиденко, Федерер не просто изравни резултата във втория сет, а от 1:3 стигна до 6:3 в своя полза.

Неговите проблеми обаче не свършиха дотук и Давиденко на няколко пъти в третия сет, имаше шансове да пробие. При 4:3 в своя полза руснакът получи аванс от 40-0 на сервис на Федерер, но тогава Федерер включи в действие своя начален удар и се спаси по чудо. След това в типичния си стил използва колебанието в съперника и с един пробив закономерно приключи мача в своя полза - 6:4.

Любопитното е, че Федерер вече има 5 поредни финали на турнири в зала. Също така 6 от последните му 7 титли са именно при игра на закрито.

В неделя предстои 11-и мач между Хуан Мартин дел Потро и Федерер. Швейцарецът води с 8:2 като спечели последните им два мача. На Australian Open 2012 Федерер спечели с 6:4, 6:3, 6:2 в прекрасен стил. При игра в зала двамата са си разменили по една победа.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини