Григор Димитров с нелепа загуба на старта в Сан Хосе



14-02-2012 09:54 | Станко Димов

Григор Димитров допусна нелепа загуба на старта на турнира от категорията ATP 250 в Сан Хосе. Българинът отстъпи след 6:2, 6:7 (5), 6:7 (3) срещу Кевин Андерсън (Южна Африка, №35) в двубой, който продължи два часа и половина. Гришо има за какво да съжалява, тъй като на практика отпадна от турнира без да допусне пробив.

Хасковлията показа отлична игра в своите сервис-геймове, като за целия двубой предостави на Андерсън едва една точка за пробив, която набързо спаси. Няколко непредизвикани грешки от форхенд в тайбрека на третия сет обаче се оказа решаващи за крайния изход.

Днес от 19,30 часа на корта ще излезе и Димитър Кутровски за своя мач от първи кръг на турнира срещу Денис Лайола.

Димитров доминираше от самото начало на двубоя с Кевин Андерсън. При любимите му условия в зала Гришо взимаше инициативата в почти всяко разиграване и особено при по-дългите размени на удари, не даваше големи шансове на гиганта от Южна Африка.

Димитров проби още в първия гейм, а до края на първи сет осъществи още един пробив за 6:2.

Андерсън отговори подобаващо на предизвикателството и във втория сет успя да пласира убийствения си начален удар над 70% от случаите. Това логично не създаде предпоставки за Димитров да мисли за пробив и до тайбрека той не получи нито един подобен шанс.

Важното бе, че българинът също бе много стабилен на свой сервис и също не допусна възможност да бъде пробит. В тайбрека Андерсън стигна до минипробив след двойна грешка на Димитров и спечели със 7:5 точки.

Решителната трета част започна с бърз гейм за Гришо, който след това достигна до преднина 0:40 в подаването на Андерсън. За жалост обаче в този момент южноафриканецът намери първия си удар и наниза 3 последователни аса, след което предотврати пробива.

Това беше и единственият гейм, в който имаше някаква интрига. От тук до края картината от втората част се повтори с пълна сила – безпроблемно взимане на сервис-геймовете и напълно заслужен тайбрек. В него за жалост Гришо допусна няколко непредизвикани грешки от форхенд, които му костваха загубата.

Любопитното е, че за два часа и половина игра Димитров допусна само една точка за пробив, която спаси, но въпреки това регистрира загуба.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини