Димитров след Кутровски на кортовете в Сан Хосе



13-02-2012 15:05 | Станко Димов

За първи път от доста време насам можем да видим двама българи в основната схема на турнир от категорията ATP. Това може да се случи на надпреварата в Сан Хосе (ATP 250), която започва днес.

Късно тази вечер, не преди 00:00 часа на корта в последен двубой от квалификациите ще излезе Димитър Кутровски, който ще има за съперник словенеца Лука Грегорк (№501).

Грегорк е на 27 години, играе с дясна ръка, като най-високата позиция, до която е достигал е №172 (август 2009). Победителят от този двубой, освен място в основната схема, получава и 12 точки за ранглистата.

Няколко часа по-късно, не преди 7:00 сутринта на утрешния ден, на централния корт в Сан Хосе пък ще излезе Григор Димитров. Най-добрият ни тенисист ще се изправи срещу Кевин Андерсън (РЮА) в двубой от първи кръг на основната схема.

Победителят от срещата се класира за втори кръг, където ще се изправи срещу Дуди Села (Израел) или Матю Ебдън (Австралия). Освен това ще заработи 20 точки за ранглистата, както и близо $10 000 от наградния фонд.

Шампион в Сан Хосе миналата година стана Милош Раонич, който сега е поставен под №3 в схемата. Водачи пък са Гаел Монфис (Франция) и Анди Родик (САЩ), за когото това ще бъде първи турнир след Australian Open.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини