САЩ унижи домакина Швейцария с 3:0 на клей



11-02-2012 18:18 | Николай Драгиев

Воден от Джим Къриър - тимът на САЩ постигна изключително престижна победа с 3:0 като гост на Швейцария в първи кръг на тазгодишното издание на Купа "Дейвис". След вчерашните две победи на сингъл, днес Майк Брайън и Марди Фиш надиграха Роджър Федерер и Станислас Вавринка след пореден обрат - 4:6, 6:3, 6:3, 6:3 пред 7000 души в швейцарското градче Фрибург.

Успехът на американците е още по-престижен, тъй като зад Океана остана Боб Брайън, който наскоро стана баща и реши да е да съпругата си Мишел.

В четвъртфиналите САЩ ще играе срещу Франция или Канада. Двата тима си размениха по една победа след първия ден.

"Да победим 3:0 в Швейцария е просто невероятно. Нямаме претенции с кой ще играем, но Канада все пак е по-близо," коментира Майк Брайън.

С успеха си американците нанесоха звучен шамар на амбициите на Роджър Федерер да спечели Купа "Дейвис". Това е сред малкото титли, които той все още не притежава. Преди началото на надпреварата швейцарецът бе изразил желанието си през тази година да опита да спечели салатиерата.

Интересното е, че за Фиш и Майк Брайън това бе едва втори мач заедно, докато Федерер и Вавринка са олимпийски шампиони при двойките в тандем. От своя страна Майк Брайън е в серия от 11 поредни победи при гостувания за Купа "Дейвис". Той има едва две загуби общо за страната си.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини