Григор Димитров срещу Кевин Андерсън в Сан Хосе



10-02-2012 22:46 | Николай Драгиев

Григор Димитров ще играе в първи кръг на ATP 250 турнира в Сан Хосе срещу Кевин Андерсън (Южна Африка, №37). Двамата имат един мач помежду си до момента - в Ийстбърн през 2011-а на трева, когато Димитров се наложи с 6:3, 6:2. Те имат и един мач от 2009-а на клей, но в част от квалификации на турнир, когато победата също в два сета, е за Андерсън.

За Григор Димитров това ще бъде трети турнир за сезона. По-рано през 2012-а той отпадна в квалификациите на турнир в Сидни, а след това стигна до втори кръг на Australian Open, когато отстъпи на Николас Алмагро.

Подобни са резултатите на 203-сантиметровия Андерсън, който все пак стигна до трети кръг в Мелбърн, където отстъпи в три сета на Томаш Бердих.

Самият турнир в Сан Хосе се очертава като доста любопитен. В него ще видим още имена от ранга на Гаел Монфис, Анди Родик, Милош Раонич, Радек Щепанек, Томи Хаас, Сам Куери.

През миналата година шампион стана Милош Раонич.

Наградният фонд е 531 хиляди долара. Надпреварата започва идния понеделник.

В квалификациите стартира Димитър Кутровски. Той победи Такани Гаранганга (Зимбабве, №597) с 6:4, 7:5. Във втори кръг Дими ще играе срещу Майкъл Яни от САЩ, който е 184-и. През миналата година Григор Димитров няколко пъти победи този американец на различни турнири.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА!

ВИЖТЕ СХЕМАТА НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини