Мъри: Димитров е богатство, Пиронкова има уникален бекхенд



09-02-2012 18:05 | Николай Драгиев

Майката на британските тенисисти - Анди и Джейми Мъри - Джуди се изказа ласкаво за най-добрите български състезатели Цветана Пиронкова и Григор Димитров. Г-жа Мъри в момента е треньор на представителния женски тим на Великобритания за Фед къп. Под нейно ръководство момичетата в отбора ще се борят за влизане в Световната група.

"Получих шанса да бъда капитан на английския отбор през ноември. Голямо значение за моето решение имаше и обстоятелството, че по това време Анди избра да работи с Иван Лендъл. За мен това наистина бе ново предизвикателство

"Аз съм била капитан на девойки, но никога досега на женски отбор. Ние имаме силен състав, две млади тенисистки - Хедър Уотсън и Лора Робсьн, също както и състезателки с опит, които са играли много мачове за „фед къп". Получи се странна комбинация, но аз съм доволна, че с мое участие отборът стигна до плейоф за световна група. Имам чувството, че съм си свършила работата, след като направихме първата стъпка," заяви Джуди Мъри пред в."24 часа".

Ето какво мисли Джуди за първата ракета на България Цветана Пиронкова и за Григор Димитров.

"Гледах я как играе. Имате страхотна №1 в отбора. Тя изпълнява един от най-добрите бекхенди по диагонала от движение в света, които съм виждала."

"О, да, знам за него, малкия Федерер. Страхотен младеж, истинско богатство за вас. Направи силен сезон, но все още има какво да учи, за да е силен и в мачове на най-високо равнище. Но е голяма надежда за българския тенис, в това няма съмнение," категорична е Джуди Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини