Джокович: Искам да постигна "Златен шлем"



08-02-2012 21:39 | Николай Драгиев

Така нареченият "Златен шлем" в тениса е постиган само веднъж в историята. От Щефи Граф през 1988-а. Това постижение представлява спечелването на всичките 4 турнира от Големия шлем плюс Олимпийските игри.

Световният номер 1 Новак Джокович извървя първата от петте крачки, след като спечели Australian Open 2012. Сега той е уверен, че може да довърши започнатото.

"Олимпийските игри определено е основният ми приоритет. Искам да спечеля злато за Сърбия в Лондон. Също така искам да запазя титлите си на Уимбълдън и US Open, както и да спечеля за първи път "Ролан Гарос"," призна Ноле.

"Имах привилегията да спечеля бронзов медал на Олимпиадата през 2008-а. Определено има разлика, когато представяш страната си."

"Няма съмнение, че е много трудна задача да спечеля "Златен шлем", но тази мисъл ме мотивира. Нужно е да си сред най-добрите в света. Аз знам, че всичко в живота е възможно," категоричен е Джокович.

Новак се върна и на драматичната битка с Рафаел Надал във финала в Мелбърн.

"Това е един от най-впечатляващите мачове с мое участие. Играх шест часа срещу най-големия ми съперник. Сътворихме история, но можеше да има само един победител," заяви 24-годишният Джокович.

"Рафа определено е един от най-великите, ако не и най-великият състезател в тенис историята. Той никога не се предава и се бори за всяка точка и никога не ти дава лесни непредизвикани грешки.

"Това е впечатляващото на днешния мъжки тенис - всички опитваме да станем по-добри и така помагаме и на другите да повишат нивото си на представяне," допълва сърбинът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини