Надал недоволства заради наказанието на Алберто Контадор



07-02-2012 09:00 | Николай Драгиев

Рафаел Надал изрази категоричното си негодувание срещу наказанието наложено на испанския колоездач Алберто Контадор. Бившият шампион в най-престижното състезание в колоезденето бе изхвърлен от спорта за срок от 2 години заради употреба на допинг.

Отнета бе титлата на Контадор от "Тур дьо Франс" 2010, която ще бъде присъдена на Анди Шлек. Решението бе взето вчера от тричленен състав на Арбитражния съд по спорта в Лозана.

Още по-тежко за Контадор е, че той няма да може да участва в "Тур дьо Франс" през тази година, както и на Олимпиадата в Лондон.

"Не мога да повярвам. Няма нито едно категорично доказателство, но му бе наложена най-тежкото наказание. За съжаление. Той има моята пълна подкрепа," заяви Рафаел Надал.

"Допингът нанася невероятни вреди на спорта и атлетите. Желая всичко най-хубаво на Алберто като мой приятел. Знам колко труден спорт е колоезденето. Има етапи от по 5 часа, някои по 7. Случва да се пробягват по 300 км в един етап," беше коментирал преди време Надал.

Не отдавна Алберто Контадор бе критикуван и от бившия френски тенисист Яник Ноа, който го посочи като символ на тази политика в испанския спорт. Според Ноа невероятният прогрес в редица спортове за Испания и дошъл именно заради използването на подобни стимуланти.

Още по темата:
Яник Ноа: Не ми пука дали Надал ме уважава

Яник Ноа: Испанските спортисти взимат масово допинг

Испанските тенисисти скочиха срещу Яник Ноа




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини