Пиронкова осигури победа на България срещу Естония



01-02-2012 12:43 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова спечели своята 15-а победа на сингъл в кариерата си на национално ниво за България в турнира "Фед къп". Цвети донесе крайния успех на България над Естония в първия ни турнирен мач през 2012 година с победа 6:3, 6:0 над Анет Контавейт (№588).

Така след победите на Елица Костова и Цветана Пиронкова България си осигури нужния аванс от 2:0 и мачът на двойки не е от решително значение за крайния изход.

В петък България ще играе срещу фаворита Австрия в директен сблъсък за първото място в нашата група. При победа ще можем да се борим в плейоф за класиране в по-горна група на Фед Къп.

Пиронкова имаше затруднения с 16-годишната Контавейт до 3:3 в първия сет. След това Цвети спечели 8 поредни гейма и на практика реши всичко в срещата.

Младата естонка не бива да бъде подценявана, тъй като съвсем наскоро спечели престижния турнир за подрастващи "Ориндж Боул" със серия от хубави победи за своята възраст.

Денят за българския отбор завърши с мач на двойки, в който Диа Евтимова и отново Цвети Пиронкова разгромиха естонския дует с 6:0, 6:1 и оформиха крайния успех за България.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини