Сърбия не спа след поредния триумф (снимки)



30-01-2012 13:07 | Николай Драгиев

Триумфът на Новак Джокович на Australian Open, титлата от Европейското първенство по водна топка и среброто на хандбалния тим на Сърбия донесоха на страната страхотни поводи за положителни емоции.

През целия вчерашен ден хиляди хора на централния площад в Белград, въпреки минусовите температури, не спряха да празнуват поредните спортни успехи на своята нация.

Тон за всичко дадоха ватерполистите на Сърбия, които във финала европейския шампионат в Холандия надиграха съседите от Черна гора с 9:8 във финала.

Радостта бе допълнена след 6-часовия маратон на Джокович, който успя да надвие Рафаел Надал на Australian Open.

Вса пак съседите претърпяха леко разочарование, след като пред 20 000 души в Белградска арена, Дания победи Сърбия с 21:19 също във финал на европейско първенство. Все пак "плавите" си спечелиха олимпийска квалификация. Пред телевизорите в страната пък са били отчетени 2,7 милиона души за този мач.

Очаква се празненствата да продължат и днес, а в тях трябва да се включат и въпросните спортисти. Хандбалните национали вече са се прибрали в Белград, а все още не се знае дали Новак Джокович ще успее да се присъедини към шоуто.







Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини