Запушен нос довел до проблемите на Джокович



25-01-2012 17:28 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович декларира, че няма никакви физически проблеми преди мача си от полуфиналите на Australian Open срещу Анди Мъри. Сърбинът коментира, че носът му е бил запушен и не е можел да диша, а интензивната игра на Давид Ферер е засилила негативния ефект от настинката.

Той отрече да има проблем с бедрото. Той е почувствал временна болка, но нищо повече и това е отшумяло с течение на срещата.

"Като цяло това бе чудесно представяне от моя страна. Още преди мача знаех, че това ще е физически сблъсък. Давид те кара да заслужиш всяка точка," обясни сърбинът.

"Нямам никакви физически проблеми. Чувствам се много добре и психически свеж. За дълъг период от мача имах проблеми с дишането. Цял ден носът ми е запушен и не можех да си поемам въздух. Имах нужда от малко повече време, но той не ми даваше такова. Никакви притеснения нямам дали ще съм възстановен за следващия мач. Дано носът ми е не е запушен отново," допълни Джокович.

Сърбинът обърна внимание и на следващия си опонент - Анди Мъри. Джокович смята, че може да се очакват вече и първите резултати от неговото сътрудничество с Иван Лендъл.

"Той направи някои промени. Привлече Иван Лендъл. Изглежда здрав и играе добре. Освен това е мотивиран да спечели първия си турнир от Големия шлем. Australian Open вероятно е най-силният му турнир от четирите.

"Определено няма да ми е лесно, ако искам да спечеля този мач," коментира Джокович, който уточни че двамата се познават от 12-годишни и са се срещали на много турнири в юношеските години.

"Миналата година имах повече време за възстановяване между полуфинала и финала. Все още обаче не мисля за евентуален финал. Предстои ми друг мач."

Джокович се пошегува, че от известно време се опитва да уреди мач между неговия треньор Мариан Вайда и Иван Лендъл.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини