Стефан Цветков: Гришо няма опит в 5-сетовите битки



19-01-2012 19:00 | Станко Димов

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков сподели пред Tennis24.bg, че Цветана Пиронкова и Григор Димитров са представили страната ни достойно на откритото първенство на Австралия.

Както е известно и двамата ни състезатели напуснаха турнира във втори кръг. Цвети отстъпи пред Галина Вокобоева, а Гришо пред №10 в света Николас Алмагро. Цветков изрази надежда, че Димитров ще бъде възстановен бързо от проблемите, които имаше в края на мача с испанеца и скоро ще го видим отново на корта.

„Загубите във втори кръг бяха достойни. Нашите представители показаха игра, бореха се, особено Григор Димитров.

"Може би при Пиронкова имаше леки колебания, но Воскобоева далеч не е слаба състезателка. Да не забравяме, че на старта тя победи не кого да е, а Викмайер, при това изразително”, коментира Цветков.

Григор Димитров напълно затвърди показаното на Хопман къп. Все пак обаче в битки 3 от 5 сета няма много опит. При всички положения обаче загубата му от Алмагро беше повече от достойна”, каза още президентът на родната централа.

Попитан за здравословното състояние на първата ни ракета, Цветков сподели следното: „Мисля, че ще успеят да го възстановят навреме за следващите турнири”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини