Александра Митровска и Силвия Желязкова получиха стипендии в САЩ



18-01-2012 04:00 | Николай Драгиев

Талантливите тенисистки на ТК "Локо 98" Александра Митровска и Силвия Желязкова се радват на сериозно внимание в САЩ, пише plovdivutre.bg.

Двете 19-годишни състезателки на пловдивския клуб получиха стипендии за обучение и подготовка в САЩ и вече се подготвят на американска територия.

Митровска ще учи и тренира в „Old Dominian  University”, намиращ се в Норфолк, щата Виржиния, а Желязкова в колеж в щата Уайоминг, отстоящ на 200 км от Денвър.

И двете наши момичета са подписали спонсорски договори с американския гигант Nike. Концернът ще осигурява цялата екипировка на Сашка и Силвия по време на престоя им в Америка.

Двете са били избрани от Nike на базата на досегашните си резултати по време на състезателната им кариера. Митровска и Желязкова ще играят на различни турнири с награден фонд от порядъка на 10 000 и 15 000 долара.

Митровска ще се подвизава по американските кортове с ракети на френския гигант Babolat, след като е избрала нейното предложение. Силвия пък засега се двуоми измежду офертите на Prince и  Head.

Митровска и Желязкова ще решат през месец май дали ще останат отвъд Океана и ще наблегнат основно на образованието си или ще се съсредоточат върху развитието на състезателната си кариера.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини