И Давиденко нападна остро "перфектния" Федерер



16-01-2012 18:32 | Николай Драгиев

След Рафаел Надал и Николай Давиденко си позволи не особено дипломатични коментари по адрес на Роджър Федерер в качеството му на президент на синдиката на тенисистите.

Подобно на Надал и Давиденко смята, че Федерер е пасивен в тази си роля, не мисли за играчите в края на ранглистата и всячески избягва проблемите.

Давиденко изрази недоумението си от нежеланието на Федерер да подкрепи своите колеги по различни теми като: календара през сезона, разпределението на наградните фондове и други по-дребни теми.

"Не знам защо Роджър не подкрепя играчите. Той просто не иска... да си навлича никакви проблеми. Той е страхотен. Той печели титли от Големия шлем. Той е от Швейцария. Той е перфектен," иронично подхвърли Давиденко, след като напусна победен Australian Open в първи кръг.

"Той не иска да прави нищо и се опитва да бъде страничен наблюдател," допълва руснакът.

Очаква се по време на турнира в Индиън Уелс да се проведе събиране на играчите, на което да се обсъдят наболелите проблеми.

Давиденко от своя страна не е съгласен с искането на Надал, Джокович и Мъри да бъде намален сезона. Той обаче държи да се увеличат приходите от турнирите от Големия шлем.

Според Давиденко има турнири като този в Индиън Уелс, в който ако загубиш в първи кръг, може да се окаже, че си на загуба от цялостното си пътуване и разходи.

"Питайте Федерер защо не подкрепя останалите играчи. Интересно е какво ще отговори," завърши коментара си Давиденко.

Днес самият Рафаел Надал заяви, че повече не иска да коментира повече темата и той продължава да бъде в чудесни отношения с Федерер.

Още по темата:
- Надал критикува остро Федерер

- Надал: Не може всички да имаме физиката на Федерер




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини