Надал е готов да притисне Джокович "до предела"



11-01-2012 17:03 | Николай Драгиев

Рафаел Надал заяви, че целта пред него е да бъде в топ форма в периода март-август от 2012-а година. Той цели от турнира в Индиън Уелс до Олимпиадата в края на юли да може максимално да се противопостави над своите основни опоненти в мъжкия тенис.

"Нещо сякаш ми липсваше в мачовете с Новак Джокович през 2011. Единственото, което ми бе останало е да продължа да работя задраво и да търся подобряване на нивото на игра. Нужно бе да играя по-малко предвидимо. Това е нещото, което смятам да подобря за 2012. Може би няма да се случи през януари, но очаквам да сторя до месец април," споделя Рафа пред "Ел Паис".

Испанецът не крие, че съжалява за пропуснатите шансове в мачовете с Джокович. Особено недоволен е той от финала на US Open, когато по думите му сърбинът е бил "гроги" в четвъртия сет.

"Трябваше да спечеля първия ни мач в Индиън Уелс. Бях по-добър в началото преди да започна да играя много слабо. Ако бях спечелил тази среща щях да бъда в по-добра ситуация за останалите. Най-много ме заболя за загубата в Рим. Липсваше ми нещо по-специално в играта. Като представянето ми в третия сет на финала на US Open. Там го накарах да играе до предела на възможностите си. Чувствах се добре в началото на четвъртия сет и трябваше да го пробия в първия гейм. Не успях и това промени мача. Той бе гроги, но спечели този гейм, проби ме и..."

"Това, което ме мотивира за 2012-а е желанието ми да си върна страстта към играта. Да се върна към най-доброто си ниво на игра, ако е възможно. От Индиън Уелс до Уимбълдън и Олимпийските игри, искам да покажа най-доброто, на което съм способен," заканва се Надал.

Световният номер 2 признава, че борбата му срещу натоварения график е с цел да се удължат кариерите на тенисистите. "Видно е, че при драстични промени в ранглистата, хората губят интерес. В последните години Федерер, Мъри, Джокович и аз сме на челните позиции. Това генерира по-голям интерес, тъй като има сериозни съперничества," смята Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини