Григор Димитров може да получи и "уайлд кард" за Олимпийските игри



09-01-2012 14:00 | Николай Драгиев

Участието на Григор Димитров на Летните олимпийските игри в Лондон през лятото изглежда почти сигурно. За целта българинът трябва да стори 2 неща - да участва в тазгодишните мачове на България за Купа "Дейвис" и да намери място сред първите 64 в световната ранглиста.

Дори и това да не се случи има трета опция - той да получи специална покана ("уайлд кард") от организаторите.

В момента Димитров заема 76-о място в ранглистата и със сигурност има не малко турнири през първите 6 месеца от 2012-а година, в които да трупа нови точки.

Под внимание за определянето на участниците в Олимпиадата се взима ATP ранглистата на базата на 6 седмици преди олимпийския турнир (28 юли - 5 август 2012).

"С тази игра Григор няма да има проблеми да влезе сред първите 64. В момента неговото участие на 50% сигурно, а на Пиронкова дори повече. Има вариант Гришо да получи и "уайлд кард" като най-добрия млад играч от региона," заяви пред Tennis24.bg президентът на Българската тенис федерация Стефан Цветков.

Ситуацията за Цветана Пиронкова също е по-скоро благоприятна, тъй като тя няма кой знае колко точки за защита в първите 6 месеца от годината. Най-важният турнир в това отношения за нея е Уимбълдън, където ще брани четвъртфинал.

Ако и двамата български тенисисти попаднат сред участниците на Олимпийските игри, то те могат да заявят участие и в турнира на смесени двойки. Българският дует загатна своята класа като остана непобеден в подобен формат по време на турнира "Хопман къп" през миналата седмица.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини