Юлия Берберян: Григор е като булдозер на корта



08-01-2012 12:45 | Николай Драгиев

Може би най-известният български специалист Юлия Берберян определи като отлично представянето на Григор Димитров и Цветана Пиронкова на „Хопман Къп".

"Това го предрекох преди няколко дни. Трите дни игра на Григор са отлично представяне. Беше истински булдозер на корта. Това, което показа срещу Фиш, го чакам от него повече от година - заяви Берберян за "7 дни спорт", чиято дъщеря Мануела Малеева е печелила надпреварата през 1993 година с екипа на Швейцария.

"Все още не е станал невероятен тенисист, но сега игра невероятно. Това не е временна форма, той наистина пораства. Концентрацията му на корта вече е съвсем различна. Става професионалист. Но това все още е процес. Все още има резерв да се развива - нали е №70, така че това, което прави, е нормално.

"Не искам да се правя на врачка и да прогнозирам докъде може да стигне -питайте него. Нека да не се изсилваме," добави тя.

Берберян смята, че Григор е тенисистът, от който може да очакваме повече успехи. Въпреки това тя хвали и Цветана Пиронкова. "Не омаловажавам постиженията на Цвети, блестящи са. Няма да се учудя, ако покаже напредък, млада е. Но повече разчитам на Григор, защото е по-млад."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини