Пиронкова: Седмицата бе супер, Григор е невероятен



06-01-2012 18:29 | Николай Драгиев

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова определи изминаващата седмица на турнира Хопман къп като "страхотна" с изключение на последния й мач на сингъл срещу Бетани Матек-Сандс.

Цвети призна, че имала схващане и не е била в оптимална форма за двубоя с американката, която миналата година триумфира в Хопман къп с Джон Иснър.

"Ами не мога да кажа, че сме очаквали да се представим по този начин. Надявахме се да го сторим. Дойдохме в добра форма. Мога да кажа, че съм много щастлива," заяви Цвети.

"Бетани игра много добре. Не успях да намеря играта си, бях много объркана.

Физически не бях на добро ниво и не направих добър мач.

"За мен тези три двубои са изключително важни и придобих опит за себе си. Като цяло съм доволна, ако изключим днешния мач," допълни още тя.

СНИМКИ ОТ ТРИУМФА!

Пиронкова не пропусна да похвали своя партньор Григор Димитров, който показа впечатляващи действия и на сингъл, и на двойки.

"Григор е в невероятна форма, всички го виждате. Направи най-добрия мач, който съм му гледала. Адмирации за него. Чувствам се много добре с него на корта. Той е по-опитен и има успехи на двойки. Дава ми съвети, които са полезни за мен. Надявам се за в бъдеще да играем заедно," пожела си Цвети.

"Българите сме навсякъде. Публиката ни бе невероятна," заключи още пловдивчанката.

От следващата седмица Пиронкова ще играе в основната схема на турнир в Хобарт, Австралия.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини