БЪЛГАРИЯ ВЛЕЗЕ В ГОЛЯМАТА ЧЕТВОРКА



06-01-2012 19:13 | Николай Драгиев

България победи САЩ с 8:5 гейма и зае второ място в група "A" на Хопман къп. Така нашият тим на практика отстъпи единствено на фаворита в турнира Чехия, който бе начело с най-добрата тенисистка в света Петра Квитова и Томаш Бердих.

Григор Димитров и Цветана Пиронкова останаха непобедени в мачовете на двойки, постигайки 3 поредни успеха - над Дания, Чехия и САЩ.

Така за разлика от редица други спортове, България успя да победи едни от най-големите световни нации в спорта и то на възможно най-високо ниво. Нашият тим на практика влезе сред 4-те най-добри нации в отборния турнир Хопман къп.

СНИМКИ ОТ ТРИУМФА!

Регламентът на финалния двубой бе променен в последния момент, тъй като Григор Димитров трябва да играе утре сутринта в квалификациите на турнира в Сидни.

Димитров и Пиронкова поведоха още от началото на дългия сет като абсолютен лидер на нашия тандем бе Гришо, който направи поредица от потресаващи отигравания.

"Беше страхотна седмица за нас. Показахме високо ниво с Григор, наслаждавахме се на играта си. Получихме невероятна подкрепа от българите в залата. Страшни сте," заяви Цвети.

"Атмосферата бе невероятна. Благодаря на целия български щаб и нашата публика," заяви Гришо.

Като цяло България записа повече от достойно представяне при дебютното си участие в турнира за смесени двойки. С изявите си тандемът Димитров/Пиронкова даде заявка, че може да се представи на ниво при евентуално участие на Олимпийските игри в Лондон.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини