Стефан Цветков: Извънземен тенис от страна на Григор



06-01-2012 15:23 | Станко Димов

Президентът на БФ Тенис Стефан Цветков сияеше от щастие след изразителната победа на Григор Димитров над Марди Фиш (6:2, 6:1). Специално пред Tennis24.bg Цветков определи играта на Гришо като „извънземна” и изрази надежди, че най-доброто за младия ни тенисист тепърва предстои.

„Извънземен тенис от Григор Димитров! Каквото и да кажа ще бъде малко. Просто не му остави шанс. Ако трябва да бъда честен надявах се на победа, но не съм и очаквал подобен резултат. Все пак не е Федерер, не е Надал, няма техния опит и място в ранглистата, но днес бе великолепен”, сподели Цветков.

„Мисля, че спокойно можехме да бием САЩ, защото двубоят на Цвети Пиронкова с Матек-Сандс се реши от един епизод. В първия сет, при 4:3 Цвети пропусна няколко възможности за пробие. Американката е доста неудобен съперник. Игра разнообразно и най-вече показа отличен сервис.

Представянето на Григор Димитров и Цветана Пиронкова в Хопман къп е отлично. Дебютирахме в турнира, а до последния момент имахме шанс дори за финал. След прогреса на Григор Димитров и Цветана Пиронкова интересът към тениса на децата в България очаквам да се повиши още повече”, коментира Цветков.

СНИМКИ ОТ ТРИУМФА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини