Григор Димитров откри сметката си за сезона



04-01-2012 08:21 | Николай Драгиев

Григор Димитров постигна първата си победа през 2012-а година. Той победи Фредерик Нилсен от Дания в рамките на турнира Хопман къп със 7:6(5), 6:2. Димитров демонстрира много солидна игра и не допусна нито един пробив срещу 236-ия в световната ранглиста. Българинът направи и няколко фантастични отигравания, които зарадваха всички привърженици на играта.

"Очаквах труден мач. Той бе много агресивен и ме принуждаваше да правя трудни удари. Не винаги ми се получаваше. Искам да поздравя всички български привърженици, които ме подкрепяха," заяви Григор след срещата.

Разликата в класите между Димитров и Нилсен, който очевидно е специалист на двойки, бе видна от самото начало на мача. Датчанинът търсеше излизане на мрежата още след сервис или при втория си удар. Тази тактика му донесе добър успех в началото на мача като той съумя да изненада българина.

Нилсен спаси общо 6 точки за пробив в първия сет, а на всичкото отгоре имаше 2 точки за пробив за 5:4 в своя полза. Гришо майсторски ги спаси и след това се стигна до тайбрек. В него датчанинът спаси 3 сетбола, но Григор затвори след това с ас.

Играта на Нилсен рухна след загубването на тайбрека и Димитров с лекота поведе 4:0 във втория сет. След това той финализира с лекота аванса си за 6:2.

Това е първата победа на сингъл за България в историята на турнира за смесени двойки. България дебютира през 2012-а в този турнир, но има други българи участвали в него. Мануела Малеева е представяла Швейцария, а наскоро Сесил Каратанчева игра за Казахстан.

Победите за Хопман къп няма да донесат точки на Димитров за ATP ранглистата, където е под номер 76.

Срещата на двойки България - Дания може да гледате ТУК или чрез секцията тенис на живо!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини