Роджър: Най-лошото за Уудс вече е в миналото



22-02-2010 11:37 | Станко Димов

Световният номер 1 Роджър Федерер за пореден път се изказа в защита на скандалния голфър Тайгър Уудс, чието име не излиза от жълтите страници на таблоидите през последните няколко месеца.

 

Федерер призна, че отдавна не е контактувал с афро-американския плейбой, но продължава да го подкрепя и му желае скоро да се завърне към спорта. Както е известно в края на миналата седмица Тайфгър Уудс даде официална пресконференция, на която се изини за прелюбодействията си, но не пожела да сподели дали някога ще се завърне към голфа.

 

"Тайгър е добър приятел. Последните 3 месеца бяха много тежки за него и вярвам, че най-лошото вече е в миналото. Той се извини публично и сега нещата ще се подредят," сподели Федерер.

 

"Надявам се, че Тайгър ще изглади взаимоотношенията си с неговата съпруга Елин. Двамата са приятни хора, а и имат деца, за които трябва да мислят. Ако трябва да съм честен не съм се чувал с Уудс от няколко месеца. Това обаче не означава, че не го подкрепям.

 

Винаги съм бил зад него и сега няма да направя изключение. Пожелавам му всичко най-добро и скоро да го видим отново със стик в ръка. Голфът е неговият живот и нещото, което той прави по-добре от всеки друг на тази планета," коментира още Федерер.

 

Швейцарецът днес трябваше да започне участието си на силния турнир е Дубай, но заради инфекция на белия дроб ще почива още няколко дни. Федерер изрази надежда, че ще бъде готов за игра на "Индиън Уелс".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини