Цвети и Гришо – най-добрата БГ реклама



02-01-2012 12:04 | Станко Димов

Отдавна сме свикнали да казваме, че спортистите са най-добрите посланици на България по света. Такъв беше преди години „модерния ляв” Христо Стоичков, който подлуди цяла Каталуния и с головете си за Барселона малко или много направи България известна.

Неговият пример последваха десетки, сред които волейболистът Матей Казийски, сумистът Калоян Махлянов и шахматистът Веселин Топалов, които са отдавна признати по света.

За наша радост в първите дни на 2012-та още двама млади българи прославиха страната ни, при това в далечна Австралия. Макар и в мач без значение, Цветана Пиронкова и Григор Димитров надвиха най-силния отбор на турнира Хопман къп – този на Чехия, като по този начин спечелиха уважението и симпатиите на безпристрастната местна публика, изковавайки първата българска победа в турнира.

„Днес е страхотен ден за българския тенис. Цветана и Григор играха със самочувствие и настроение, показаха, че се намират в добра форма. Мисля, че това е най-важното”, коментира от Австралия Жоро Дончев, главен секретар на родната тенис федерация.

„Тук всички приеха Гришо и Цвети много добре. Лицата им греят на десетки билбордове и транспаранти за турнира. Двамата правят страхотна реклама на България”, сподели още Дончев пред БНТ1.

Общо взето г-н Дончев с две изречения обобщи по перфектен начин най-важното: Григор Димитров и Цветана Пиронкова са в добра форма и се радвам на всеобщо уважение.

Това, че по всяка вероятност няма да преминем груповата фаза на турнира няма никакво значение. В рамките на 4-5 дни Цвети ще „свери часовника” с двете най-добри тенисистки в света в момента (според ранглистата на WTA), а Гришо ще натрупа още опит, изправяйки се срещу двама играчи от Топ 8. От тази по-добра подготовка за Australian Open няма!

Пък знае ли човек, защо след няколко седмици в Мелбърн да не изживеем най-щастливите си тенис мигове. Основата в Пърт е добре положена.

Станко Димов




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини