ВИДЕО: Първа българска победа на Хопман къп! (+снимки)



02-01-2012 10:22 | Станко Димов

България записа своята първа победа в Хопман къп. Тя дойде в двубоя на смесени двойки, където нашият тандем Цветана ПиронковаГригор Димитров се справи с представителите на Чехия Петра Квитова и Томаш Бердих.

Победата дойде след драматичен тайбрек, в който Цвети и Гришо спасиха 3 мачбола. В крайна сметка, след около час и 40 минути игра нашите се наложиха с 2:6, 6:3, 11:9.

„Днешният ден е много специален за мен, защото за първи път играя на смесени двойки с Цвети. Мисля, че двамата се представихме добре”, каза след последната точка усмихнатият Григор Димитров.

Запитан за срещата си на сингъл с Томаш Бердих, нашето момче сподели: „Като цяло съм доволен, все пак беше първи мач за годината, а срещу мен беше играч от Топ 10. Сега ще си вземем малко почивка, имаме (с Цвети Пиронкова) повече от 24 часа, за да се възстановим и да се подготвим за двубоя с Дания. Надявам се там да се представим още по-добре”, коментира Димитров.

От своя страна Пиронкова също изрази задоволството си от успеха на двойки и сподели, че ще се възползва от почивния ден, за да поплува.

Въпреки успеха на двойки, България загуби генералния сблъсък с Чехия, след като отстъпи в двата мача на сингъл. В четвъртък сутрин, отново от 3:30 часа наше време играем срещу Дания.

Сблъсъкът откриват Цвети Пиронкова и световната №1 Каролина Вожняцки. След тях на корта ще излязат Григор Димитров и Фредерик Нилсен, което се очертава и най-добрият шанс за България за успех на сингъл. По традиция сблъсъкът ще бъде закрит с мач на смесени двойки.




 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини