Бердих засипа с похвали Григор Димитров



02-01-2012 09:21 | Станко Димов

Световният №7 Томаш Бердих засипа със суперлативи най-добрият български тенисист Григор Димитров. Както е известно рано тази сутрин двамата се изправиха в Пътр в мач от Хопман къп, а чехът се наложи трудно с 6:4, 6:7, 6:3.

След срещата финалистът от Уимбълдън 2010 каза, че очаква „много изненади” от Димитров през настоящия сезон.

„Определено е много трудно да се играе срещу него”, започна коментара си за мача Бердих.

„Той (бел.ред. Григор Димитров) играе много добре. Мисля, че през последните няколко месеца в края на годината е подобрил играта си. Очаквам да бъде много опасен съперник през тази година. Днес той показа, че може да играе добре и да бъде много силен”, не спести похвали Бердих.

„Аз обаче съм много щастлив, че започнах годината с победа. Това ми вдъхва увереност в силите. Освен това мисля, че играх добре, особено като за първи мач”, каза още световният №7.

Запитан за целите си за сезон 2012, Бердих сподели: „Все още сме във втория ден от новата година, но като цяло целите ми няма да са по-различни от миналата. Искам да играя на финалния „Мастърс” в Лондон, което ще означава, че съм завършил в Топ 8. Освен това се надявам да се представя по-силно в турнирите от Големия шлем и като цяло да подобря малко играта си”.

БЪЛГАРИЯ ДЕБЮТИРА НА ХОПМАН КЪП - СНИМКИ




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини