Бердих надви страхотния Григор; Чехия победи България



02-01-2012 07:55 | Николай Драгиев

Чехия победи България в сблъсъка между двата тима за Хопман къп. Това стана възможно, след като първо Петра Квитова победи Цветана Пиронкова с 6:4, 6:2, а след това Томаш Бердих се справи с Григор Димитров 6:4, 6:7(9), 6:3. Така мачът на двойки от дебюта на България в турнира, остана без значение.

Срещата между Бердих и Димитров обаче се превърна в истинско украшение на турнира до момента. В него българинът имаше никак не лоши шансове да мисли дори за победа, но той в крайна сметка не успя да надиграе световния номер 7, който демонстрира типичната си мощна игра.

Бердих откри мача с пробив в своя полза и това му донесе огромно предимство за цялостното развитие на срещата. Чехът удържа първия сет благодарение на него и изключителния си начален удар - 6:4 за 35 минути игра.

Димитров показа още по-добра игра във втората част и доминираше. Той бе чувствително по-стабилен в разиграванията и това принуди Бердих да излиза често на мрежата в опит да скъси разиграванията. Димитров проби за 5:3, но изигра кошмарен сервис гейм и подари връщането на пробива. Логично се стигна до тайбрек, който бе повече от драматичен.

Гришо взе първи аванс от мини-пробив, но го загуби и се наложи да спасява 2 мачбола. В крайна сметка българският №1 заслужено изравни сетовете след 11:9 точки.

Третата част се разви досущ като откриващия сет. Димитров загуби за момент интензивността в играта си и бе наказан мигновенно. Бердих проби за 3:1 и оттам не изпусна инициативата.

Така България отстъпи очаквано на фаворита Чехия, но демонстрира че може да се бори поне за една победа при дебютното си участие в Хопман Къп.

В следващия си мач от турнира България излиза срещу Дания на 4-и януари. От 03,30 часа Пиронкова ще се изправи срещу световната номер 1 Каролина Вожняцки, а от 05,30 Димитров излиза като фаворит срещу Фредерик Нилсен.

БЪЛГАРИЯ ДЕБЮТИРА НА ХОПМАН КЪП - СНИМКИ




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини