МакЕнроу: Надал ще е различен играч през 2012; Федерер може да вземе голяма титла



14-12-2011 19:52 | Николай Драгиев

Легендата на световния тенис Джон МакЕнроу изказа своите предвиждания за тенис сезона през 2012-а година. Според американеца ни очаква непредвидима година, но фаворитите си остават същите - Рафаел Надал и Новак Джокович.

За МакЕнроу на Роджър Федерер ще бъде трудно да спечели Australian Open, тъй като условията за игра ще бъдат доста по-различни от тези на финалния "Мастърс" в Лондон.

"Той все още притежава невероятни способности. Победи Джокович на "Ролан Гарос", а трябваше да стори същото с него на US Open, а освен това и да надиграе Цонга на Уимбълдън. Не е като да няма шанс за титли през 2012. Смятам, че той ще спечели още 1 турнир от Големия шлем. В Австралия ще му е доста по-трудно - кортът не е толкова бърз, а и времето е горещо. Също така за разлика от Лондон, играта е в 3 от 5," коментира МакЕнроу.

МакЕнроу коментира и ситуацията около Новак Джокович. "Той отдавна мисли за 2012-а. След моята най-добра година (82:3 победи/загуби през 1984) аз сам не съзнавах колко енергия съм изхабил. Направих грешката да не се опитвам да подобря играта си. Той изпита някои проблеми в последните месеци, но няма да е чудно, ако пак намери най-добрата си форма."

Анализът на Големия Мак за Рафаел Надал също е любопитен. "Когато го гледах в Лондон ми се струваше, че той е като риба, поставена извън вода. Това сравнение се наложи като знам как може да играе. Той обаче е много силен психически и в Австралия ще бъде различен играч," смята МакЕнроу.

"Ситуацията в мъжкия тенис е много непредвидима. С нетърпение очаквам дали някой ще опита да предизвика тези играчи. 2012-а ще бъде изключителна," убеден е МакЕнроу.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини