Джокович открива сезона срещу Гаел Монфис



10-12-2011 14:52 | Станко Димов

Новак Джокович ще започне новия сезон  с двубой срещу Гаел Монфис. Двамата ще премерят сили на 29-ти декември на турнира Mubadala World Tennis Championship в Абу Даби. Ако се справи с ексцентричния французин, Ноле ще се класира за полуфинал, където го очаква Роджър Федерер.

Световният №2 Рафаел Надал също ще започне директно от полуфиналите, където очаква победителя от двубоя между Давид Ферер и Жо-Вилфред Цонга.

Турнирът не е под шапката на ATP, но по традиция събира най-добрите играчи в света, които правят отлична подготовка за началото на сезона.

„През изминалата година може би показах най-добрия си тенис. Аз обаче оставам фокусиран и искам да навляза във форма за новия сезон, като започна с турнира в Абу Даби. В тази надпревара има изключителна класа, а място като Абу Даби е идеално за подготовка”, коментира Джокович.

Малко изненадващо организаторите пуснаха директно от полуфиналите Роджър Федерер, а не световния №1 Новак Джокович, който изобщо може да не достигне до тази фаза, ако не се справи с Монфис.

През последните две години шампион в демонстративния турнир е Рафаел Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини