Медал от Лондон 2012 – цел №1 пред Джокович



05-12-2011 17:46 | Станко Димов

Медал от предстоящите Олимпийски игри в Лондон. Това е основната цел за следващия сезон пред световния №1 Новак Джокович. В интервю за ESPN сърбинът сподели, че не мисли за защитата на трофеите си, а как да добави нови във витрината си.

„Аз съм само на 24 години. Имах изключително успешен сезон, но сега съм гладен за още повече успехи. Искам да спечеля възможно най-много титли от Големия шлем. Освен това през 2012-та предстоят Олимпийски игри, от които искам да си тръгна с медал”, коментира Джокович, който изпраща сезона с 10 титли на сметката си.

„Вярно е, че през годината подобрих играта си, но в процентно съотношение това (подобряване) не беше голямо. По-скоро разликата беше в моето мислене. Мога да кажа, че през последните 2-3 години играта ми е на едно ниво, просто сега мисля по друг начин. Казах си – „Сега е моето време. Мога да го направя, мога да спечеля големите титли”. Това беше голямата промяна, а не играта ми”, сподели още Джокович.

Игрите в Лондон се очертават като допълнителен 5-ти турнир от Големия шлем, а може би дори и още по-значима надпревара. Всички топ състезатели ще концентрират вниманието си към британската столица с надежда да си тръгнат с медал.

Вчера, часове след триумфа за купа „Дейвис” Рафаел Надал дори обяви, че през новия сезон няма да участва в защитата на титлата от отборното първенство, за да може да се концентрира върху Игрите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини