Ноле - мъжът мечта



03-12-2011 09:26 | Николай Драгиев

Малко по малко, с много упоритост, тренировки и, разбира се, голяма доза талант, на 24 години Новак Джокович сбъдва детската си мечта. Когато първата му треньорка го пита Какъв искаш да станеш, като пораснеш?", той отговаря: "Номер 1 в света." Кратко и ясно.

Тенисист номер едно вършее не само по кортовете, но и сред нежната половина на човечеството. Макар да си има сериозно гадже от близо 7 години, името му многократно е спрягано в любовни скандали и похотливи изяви, повечето от които обаче са само клюки. Сръбският спортист, роден в Белград, от година живее с приятелката си Йелена в Монако. Избрал е мястото заради страхотните тенис клубове, приятния средиземноморски климат и най-вече заради спокойствието и свободата. Защото в Сърбия никога не би могъл да си позволи лукса да излезе просто така на улицата - феновете му буквално ще му се нахвърлят.

Така се случи и по време на визитата му в София тази седмица. Звездата бе дошъл за участие в снимките на "Непобедимите 2", но преди да излезе на снимачната площадка, той овърша няколко столични дискотеки, където раздаде доволен брой автографи и снимки.

Сватбен марш
Може би точно за да отбие всички шушукания, а и да докаже любовта си към Йелена Ристич, Джокович е решил да влезе в графата "женен". Говори се, че тенис иконата е избрал дори кума си -шотландския тенисист Анди Мъри, който му е близък приятел още от юношеските години. Неколкократно, макар на крехките 24 години, звездата е споделял, че обмисля подобно нещо, тъй като бракът се е отразил много добре на неговия голям опонент Роджър Федерер.

За дамата на сърцето си тенисистът казва, че е неговата главна опора и източник на вдъхновение, енергия и любов. "Тя е всичко, за което си струва човек да живее", признава той. Оказва се, че Йелена не е от жените, които биха се превърнали в сянка на знаменития си мъж. Защото докато той катери върховете на спортната си кариера, тя също има планове и ги следва устремено и безусловно. Завършила е икономика в университета Бокони в Милано и кара магистратура в Монако със специалност "Индустрия на разкоша и лукса" - дисциплина, която пасва добре на лайфстайла на заможното й гадже. Успоредно работи и в представителство на нефтена компания.

"Йелена е с мен заради момчето, в което се влюби, когато бях на 17, а не заради парите ми. Много съм щастлив, че успях да намеря жената на живота си", споделя Ноле. "Радвам се, че се срещнахме още в училище. Сега съм сигурен, че приятелката ми не е с мен заради успехите, които пожънах, а защото наистина има чувства", добавя тенис легендата.

Ноле не крие, че е влюбен до уши в красавицата, и дори си спомня, че първото нещо, с което Йелена го е впечатлила, е била нейната усмивка. "Външността също има значение, но не е най-важното за една връзка", заявява Джокович.

Наскоро той призна, че Йелена също има голям принос за победите му на корта. Близки до звездата твърдят, че най-големият успех на Ноле не е на игрището, а в личния му живот, тъй като е успял да намери своята половинка.

Любовни афери
Връзката им обаче не върви през цялото време по мед и масло. Като всяка млада двойка те са имали и своите раздели. Предвид статуса му на един от най-желаните ергени името му е спрягано в доста любовни афери. Таблоидите гръмнаха, че между Джоко и сръбската фолк звезда Наташа Беквалац, дъщеря на бившия треньор на нашия "Литекс" Драголюб Беквалац, има романтична връзка.

Русокосата красавица е съпруга на сръбския национал по водна топка Данило Икодинович и двамата имат дете. Когато през 2009 г. Данило катастрофира тежко с мотоциклета си и лекарите едва успяват да спасят живота му, тогава Новак и семейството му помагат най-много на Наташа. Това е официалната версия за отношенията между двама им, под която светските наблюдатели всъщност виждат чисто интимни отношения.

Следващият "гаф" на шампиона спрямо Йелена се случва седем месеца по-късно, когато той и Наташа излизат заедно на корицата на списание, тъй като са избрани за най-секси мъж и най-секси жена на годината. После тя е забелязвана често на трибуните, когато Джокович играе, а той съответно във ВИП сепаретата на нейни участия. Чашата прелива, когато от страниците на един папарашки вестник се появява снимка на двамата как се прегръщат пред луксозния хотел "Сплендид" в черногорския курорт Бечичи. После става ясно, че тя е прекарала целия ден на неговата яхта, докато през цялото това време истинската му изгора е в Монако. Дали това е инсинуация, или действително са имали дълбоки отношения, може само да се гадае.

Ноле забива гадже на Ерос Рамацоти
Друга жена, "заплюта" като негово завоевание, е Нина Сеничар. Разбира се, че тя не е обикновено момиче, а "Мис Югославия 2001". През 2006 г. родената в Нови Сад хубавица е имала връзка с певеца Ерос Рамацоти. "Ноле няма никакъв шанс, Нина си пада по възрастни мъже" - споделят близки. Говори се, че те са криели връзката си, защото родителите на тенис звездата не са одобрявали манекенката. Жълтата преса твърди, че свалката между Джокович и Сеничар е станала в Маями, по време на турнир. Засекли се на парти, но скоро се отправили към стаята му.

Да свалиш копиехвъргачка
Поредна приписана връзка на чаровника е с атрактивната парагвайска копиехвъргачка Лерин Франко. Двамата често са забелязвани хванати ръка за ръка, а красивата брюнетка е изгледала на живо от ВИП ложата всички мачове на сърбина, твърдят злите езици.

Южноамериканката освен като спортистка е известна още като манекенка и фотомодел. Новак обаче бързо отрича: "Чух какви ли не невероятни слухове за себе си и Лерин. Казвам категорично, че нямаме връзка. Да, вестниците се опитват да раздухат скандал. Това е част от моя живот, с която почти съм свикнал. Мога да кажа само, че е вярно единствено това, че се познаваме с госпожица Франко, срещнахме се в Пекин и тя гледа там мои мачове. Но няма нищо повече от обикновено приятелство", оправда се Ноле.

Другото име, с което е свързван, е колежката му Мария Шарапова. За тях се шушука в резултат на снимка на тях двамата в доста интимна обстановка в нощен клуб в Маями.

Бившата на Андрей интимничи с тенис иконата
Медиите свързаха и бившата жена на тв водещия Андрей Арнаудов - Даниела, с фамозния тенисист. Това бе най-скорошната клюка в Сърбия. Новината плъзна, след като тя бе единствената жена, допусната близо до Новак през триумфалната му седмица в Белград, след победата на турнира "Уимбълдън". Завърналата се у дома след развода сръбкиня просто бе първият репортер, домогнал се до талантливия спортист.

Джокович става Кен
Най-успешният сръбски тенисист може би ще стане новият Кен на американската компания Golden Toys. Ноле ще се превърне в любим на куклата само ако се съгласи с условията, предложени му от фирмата. Компанията иска да направи бум с лика на тенисиста. Нещо подобно вече се е случвало с Рафаел Надал и Роджър Федерер. Очакванията са Джокович да се съгласи да влезе в ролята на Кен, тъй като е споменавал, че като малък си е играл с такива кукли.

Националният герой, какъвто е Ноле за сърбите, никога няма да забрави 13-ия си рожден ден. Той съвпада с натовските бомбардировки над Белград. Запалили свещите върху тортата, бенгалските огньове, родителите и двамата му братя започнали да пеят Happy Birthday и точно тогава избухнали бомбите. Джокович твърди обаче, че всичко, което са преживели заедно, само е сплотило семейството им. "Мама беше тази, която ни преведе нас, четирима мъже, през тези тежки, лоши моменти", благодарен е най-готиният тенисист.

Боряна Ангелинова, Стандарт




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини