Тодор Енев: Григор трябва да се утвърди в топ 50 през 2012



01-12-2011 16:37 | Николай Драгиев

Тодор Енев смята да се концентрира главно в участията си на клубно ниво в чужбина и ще намали до минимум играта си по турнири. Тошко не е сигурен дали ще може да помогне на България за Купа "Дейвис" през следващия сезон, тъй като не знае в какво физическо състояние ще се намира през пролетта.

От месец април Енев активно ще се включи в мачове на клубно ниво в чужбина и основно в Италия.

"Не съм в най-добрата си форма. Имам нужда от малко мачове, за да навляза във форма. Като цяло този сезон играя по-малко и се концентрирам в клубните си участия в чужбина," заяви Тошко след успеха си в първи кръг на турнира посветен на д-р Тодор Тодоров в София днес.

"Не знам дали ще играя за Купа "Дейвис". Рано е да коментирам, защото дотогава има много време и не знам в какво състояние ще бъде. Все пак е възможно да помогна на отбора," допълни той.

Енев коментира и представянето на Григор Димитров и Цветана Пиронкова през 2011-а.

"Страхотен сезон за Григор Димитров. Изключително е да завърши в топ 100. Мисля че се представя добре. Догодина трябва да положи усилия да се утвърди в топ 50. След това той може да направи крачка и към топ 20-30," заяви Тошко специално за Tennis24.bg.

"За Пиронкова няма как да я критикуваме. Та тя е в топ 50 при жените, великолепно постижение. Там конкуренцията е убийствена. Дано продължи в този дух."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини