Футболист и пилот са основните конкуренти на Джокович за спортния „Оскар”



30-11-2011 18:53 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович е на път да спечели поредна престижна награда. Феноменалният сезон на сърбина, в който той спечели 3 титли от Големия шлем и 5 от „Мастърс 1000” серията, е на път да му донесе и може би най-престижната награда за един спортист – отличието „Лауреус”, по-познато като „спортния Оскар”.


Въпреки, че до лъскавата церемония има повече от 2 месеца (новият победител ще бъде обявен на 6-ти февруари в Лондон), медиите в Сърбия вече обявиха имената на спортистите, с които ще се конкурира Ноле.


Футболната звезда на Барселона Лионел Меси, който през годината спечели Шампионската лига и титлата в Испания и двукратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще бъдат основните конкуренти на Джокович за наградата, категорични са медиите в Западната ни съседка.


Наградите „Лауреус” се дават от 2000-та година насам, като до момента предимно се печелят от тенисисти. Роджър Федерер е взимал отличието цели 4 пъти, по два пъти са отличени Михаел Шумахер (Формула 1), Юсеин Болт (Лека атлетика) и Тайгър Уудс (Голф). Миналата година спортния „Оскар” грабна Рафаел Надал. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини